DayzHUBConsole

PoradnikProwadzenie serwera

Operacje i sterowanie serwerem

Akcje admina z każdego urządzenia i kontrola nad samym serwerem.

Operacje (agent)

Leczenie, teleport, zestawy, spawn przedmiotów oraz ustawianie pogody i godziny. Zapisuj teleporty, zestawy i wiadomości jako szablony, żeby używać ich jednym kliknięciem. Admini mogą też wysadzić gracza, wysadzić pojazd i usunąć naraz wszystkie pojazdy z mapy. To usuwa każdy pojazd, także wraki. Pojazdy z kimś w środku i spakowane pojazdy TB zostają.

Sterowanie serwerem

Wyślij ogłoszenie, zablokuj lub odblokuj serwer, wyrzuć wszystkich i zrestartuj - przez RCON, z ostrzeżeniami w grze przed restartem.

Blokuj serwer przy starcie (wyłączone, dopóki tego nie włączysz)

Niektórzy właściciele chcą, żeby serwer był zamknięty po każdym restarcie, dopóki go nie sprawdzą, na przykład po aktualizacji modów, wipe'ie lub zmianie mapy. W Ustawienia › RCON zaznacz Blokuj serwer po każdym starcie i zapisz (tylko administratorzy serwera). Gdy serwer gry wystartuje, a RCON zaloguje się ponownie, Console wysyła raz komendę BattlEye #lock i nikt nie może dołączyć, dopóki nie odblokujesz w Sterowaniu serwerem (przycisk Zablokuj lub #unlock w konsoli RCON). Potrzebny jest działający RCON i mod agent na serwerze, bo to agent informuje Console, że nastąpił start.

Reaguje tylko na prawdziwy start serwera gry: połączenie RCON, które zerwie się i wróci, na przykład po chwilowej awarii sieci lub aktualizacji Console, nie jest startem i nigdy nie blokuje. Wysyła jedną blokadę na start bez ponawiania, nigdy dwóch w krótkim czasie (serwer wpadający w pętlę awarii jest blokowany raz, nie bez końca) i rezygnuje, zostawiając serwer otwarty, jeśli RCON nie połączy się dostatecznie szybko po starcie. Każdy wynik i każde włączenie lub wyłączenie ustawienia jest zapisywane w Logi › Akcje admina. Domyślnie jest wyłączone.

Kto co może

Właściciele i admini mogą wszystko; moderatorzy mogą pisać, wyrzucać i banować; obserwatorzy tylko patrzą. Każda akcja jest zapisywana z nazwą osoby, która ją wykonała.

Resetuj i usuń dane (Ustawienia › Strefa zagrożenia, tylko właściciel)

Trzy akcje tylko dla właściciela pozwalają zacząć serwer od nowa bez jego usuwania. Każda wymaga świeżego potwierdzenia logowania i wpisania nazwy serwera, jest nieodwracalna i działa w tle małymi partiami. Po zakończeniu dostajesz powiadomienie kanałami Powiadomień, a strona Ekipa pokazuje linię audytu. Przed uruchomieniem nic nie jest zapisywane: jeśli chcesz kopię, użyj Najpierw pobierz kopię swoich danych na stronie Konto.

Zresetuj statystyki graczy zeruje liczniki zabójstw, śmierci, czasu gry, celności, dystansu i łupów oraz najlepsze życie, na nowy sezon, i usuwa linie zabójstw, śmierci i trafień z dziennika zdarzeń oraz zakończone sesje gry. Profile graczy, nazwy, pierwsze i ostatnie zobaczenie, etykiety ryzyka, lista obserwowanych, notatki i wszystkie inne logi zostają.

Usuń dane graczy usuwa graczy widzianych przez ten serwer wraz z ich statystykami, całym dziennikiem zdarzeń, sesjami gry, trasami ruchu i historią banku. Obserwowani gracze i gracze z notatkami zostają jako goły wpis z nazwą i Steam ID, z notatkami i etykietą ryzyka. Zgłoszenia, ustawienia i automatyzacja zostają.

Zresetuj ustawienia serwera opróżnia zaplanowane zadania, automatyczne wiadomości, webhooki Discord, szablony, triggery z ich dziennikami uruchomień, zainstalowane pakiety, narysowane strefy, dodatkowe klasy znaczników i dziennika rajdów, uprawnienia modów do kicków i banów oraz wykresy statystyk. Zostają połączenie i RCON, klucz API, białe listy i listy priorytetowe, filtry, kontrola wejścia, powiązania LBmaster i TB, strona publiczna, gracze, logi, zespół i role.

Bany i listy banów, zgłoszenia, historia poleceń personelu, zespół i role, Twój plan, klucz API i sam serwer nigdy nie są ruszane przez żadną z tych akcji. Uruchomić je może tylko właściciel; administratorzy zespołu dostają odmowę, a liczba prób na godzinę jest ograniczona.

DayzHUB Console

Ustawienia plików cookie

Zdecyduj, czy DayzHUB Console może liczyć twoje wizyty za pomocą naszych statystyk bez plików cookie. Możesz to zmienić w każdej chwili.

Liczymy wyświetlenia stron bez plików cookie i bez zapisywania adresów IP ani innych danych, które mogłyby Cię zidentyfikować.

Niezbędne pliki cookiePotrzebne do logowania, bezpieczeństwa, wybranego języka i tego wyboru.
Zawsze aktywne
Statystyki — PlausibleLiczy odsłony stron bez plików cookie i danych osobowych, abyśmy mogli ulepszać DayzHUB Console.